Las mejores viviendas de Lleida

CONSTRUIR CASA UNIFAMILIAR: TIPUS, AVANTATGES I DESAVANTATGES

Data: Thursday, 02 de September del 2023Autor: Puigdevall

Si estàs llegint aquest post és perquè, segurament, estàs pensant en  construir una casa unifamiliar. Comenceu a ser bastants a casa i el vostre piset se us ha quedat petit, veritat? Això vol dir que ja ha arribat l’hora de buscar un espai ampli i acollidor per a la teva família. 

Des de Puigdevall volem ajudar-te a contruir aquest projecte de vida. Per això, t’expliquem els tipus de cases unifamiliars que hi ha, els seus avantatges i els seus desavantatges.

 

TIPUS DE CASES UNIFAMILIARS

A continuació, t’expliquem alguns dels models de cases unifamiliars més demandats:

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA, REFORMES I CONTRSUCCIO, CASA UNIFAMILIAR

Unifamiliar

És el model general, però creiem necessari explicar-te les seves característiques essencials, les quals compartiran la resta de formats. La casa unifamiliar és la que està ocupada, com el seu propi nom indica, per una sola família. És la diferència principal amb els habitatges col·lectius. Destaquen per ser més àmplies i generar àrees de baixa densitat.

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA, REFORMES I CONTRSUCCIO, CASA UNIFAMILIAR

Adossada

És semblada a una casa aparellada però, en aquest cas, l’habitatge està en contacte físic amb altres dos (cadascuna està situada a un costat). La seva planta és allargada i estreta i les finestres estan situades en els seus extrems.

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA, REFORMES I CONTRSUCCIO AMB PISCINA, CASA UNIFAMILIAR

Amb piscina

Una casa amb piscina suposa un salt de qualitat en l’àmbit de les cases unifamiliars, ja que comporta la inclusió d’aquesta instal·lació en el recinte. En aquest sentit, resulta obvi que necessitem una quantitat suficient de metres quadrats per construir aquesta piscina, la qual pot ser coberta o quedar a l’aire lliure. D’altra banda, pot estar situada, per exemple, en el baix o la terrassa. 

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA, REFORMES I CONTRSUCCIO, CASA UNIFAMILIAR

Bioclimàtica

Un habitatge bioclimàtic és aquella que ha estat dissenyada en funció de les condicions climàtiques i els recursos naturals disponibles i amb la finalitat de reduir els impactes ambientals. 

 

No diràs que no hi ha varietat. Quin prefereixes?

 

AVANTATGES I DESAVANTATGES DE LES CASES UNIFAMILIARS

En comparació amb els pisos (és a dir, en els habitatges col·lectius), optar pels habitatges unifamiliars té pros i contres. Ens acompanyes en el seu repàs? Ja ens diràs què opines sobre les seves característiques. 

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA, REFORMES I CONTRSUCCIO, CASA UNIFAMILIAR

AVANTATGES DE LES CASES UNIFAMILIARS

  • Més espai. Les cases unifamiliars són molt diferents a aquests pisos que sembla que estan dins d’eixams d’abelles. No compartir edifici amb més grups de gent sol implicar que disposis de més metres.
  • Més tranquil·litat. A grans trets, aquestes cases es troben en zones de baixa densitat de població. Per tant, no hauràs de patir les molèsties que provoquen alguns veïns i, en general, tampoc hauràs de preocupar-te d’alguns problemes relacionats amb el tràfic. 
  • Adaptació a les teves necessitats. Pots sol·licitar un disseny i una construcció al teu gust: nombre i distribució de les habitacions, orientació, etc. A més, tens la possibilitat de rebre assessorament personalitzat per part d’especialistes i contractar el *pack arquitectura i clau en mà.
  • Materials idonis. Pots escollir materials, en àrees amb forts contrastos de temperatura, que emmagatzemin energia durant el dia i l’amortitzin a la nit. 
  • Eficiència energètica. Es tracta d’un disseny i una construcció que garanteixin la minimització de la despesa en energia convencional o no renovable. Això s’aconsegueix, per exemple, mitjançant materials que redueixin les emissions de CO2. 

 

DESAVANTATGES DE LES CASES UNIFAMILIARS

  • Terreny. Necessites tenir terreny suficient i que la seva topografia no dificulti la construcció. . 
  • Preu. Els desnivells del terreny i la major quantitat de metres solen encarir l’import de l’habitatge.
  • Localització. L’escassa densitat de població pot tenir inconvenients: males comunicacions, serveis allunyats…

POLÍTICA DE PRIVADESA

PUIGDEVALL 
BUILDING EXPERIENCE
 
CAMPAMENT, 29  BAIXOS DRET/ 25001 LLEIDA / 

Tel 973 202 046

LLUÍS PUIGDEVALL, SA C. CAMPAMENT, 29 bx dr > 25001 LLEIDA T. 973 202 046

Desplaça cap amunt