Las mejores viviendas de Lleida

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA: QUÈ ÉS I PER QUÈ ÉS IMPORTANT APLICAR-LA EN LA CONSTRUCCIÓ?

Data: Thursday, 01 de October del 2023Autor: Puigdevall

Què és l’eficiència energètica?

 

L’eficiència energètica consisteix en la reducció i l’eficiencia del consum d’energia, sense perdre un xic de qualitat de vida i fomentant la sostenibilitat. En l’edificació, es tradueix a organitzar l’habitatge a força dels materials de construcció més eficients del mercat, per aconseguir una construcció sostenible, dins de l’entorn ambiental que tant se’ns ha deteriorat en les últimes dècades.

Però no solament de llum tracta la qüestió de l’eficiència energètica, doncs, de vegades, se’ns oblida que els seus principis poden aplicar-se al gasoil, gas natural, propà, etc. I, d’altra banda, també és oportú recalcar que no s’aconsegueix, únicament, sobre la base de l’ocupació de les últimes tecnologies, sinó que és fonamental una administració intel·ligent dels recursos energètics mitjançant plans de gestió de l’energia.

 

COM AFECTA A LA CONSTRUCCIÓ?

 

En el marc d’aquests últims, és important controlar la inèrcia tèrmica en la construcció dels edificis, sobretot, allí on hi ha forts contrastos entre les temperatures diürnes i nocturnes. Per a això, els materials de construcció més eficients són aquells que emmagatzemen energia de dia per deixar-la anar de nit. Amb això, a més d’estalviar energia, aconseguim reduir les emissions de CO2.

La certificació energètica, legalment obligatòria, inclou el registre del certificat energètic i l’emissió de l’etiqueta energètica. El certificat energètic mostra com funciona un edifici a nivell de la seva eficiència energètica. Per obtenir-ho, és necessari comptar amb un tècnic habilitat, segons el Reial decret 235/2013, que pot ser arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer o enginyer tècnic. Abans que intervingui aquest, pots usar l’aplicació Goolzoom, per obtenir dades necessàries, com la referència cadastral, l’any de construcció, els edificis de l’entorn, la vegetació, l’orientació de les façanes, etc. Per a edificis, tant en estat de projecte com ja acabats, tens l’app Calener GT, amb la Calener VYP per a habitatges i locals d’usos terciaris.

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA, EFICIENCIA ENERGETICA

L’ECOHIPOTECA.

 

Què millor exemple de sostenibilitat que l’anomenada ecohipoteca de Triodos Bank. Has sentit parlar d’ella? Et permet incorporar criteris de sostenibilitat en l’adquisició d’un habitatge, doncs Triodos Bank promou la reducció dràstica del consum a casa. D’això resulta una incalculable aportació al medi ambient. No en va, l’objectiu europeu de reduir un 20 % el consum energètic depèn d’aquest tipus d’enfocament en la construcció d’immobles.

Segur que coneixes gabinets d’arquitectura que treballen des de fa temps en aquest camp. Experts en arquitectura sostenible i bioclimatisme són els de Ecodomus, que apliquen conceptes d’eficiència energètica i sostenibilitat en obra nova i rehabilitació. Igualment, podem parlar de De3 Arquitectura sostenible. El seu eslogan “L’arquitectura sostenible és el futur” garanteix un concepte de construcció sostenible i energèticament eficient.

 

T’apuntes a posar el teu granet de sorra en la sostenibilitat del planeta?

POLÍTICA DE PRIVADESA

PUIGDEVALL 
BUILDING EXPERIENCE
 
CAMPAMENT, 29  BAIXOS DRET/ 25001 LLEIDA / 

Tel 973 202 046

LLUÍS PUIGDEVALL, SA C. CAMPAMENT, 29 bx dr > 25001 LLEIDA T. 973 202 046

Desplaça cap amunt