PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA

BIM. EL NOU MODEL DE FUTUR PER A LA CONSTRUCCIÓ

Data: Thursday, 20 de July del 2023Autor: Puigdevall

Què és BIM?

BIM és sinònim de Building Information Modeling (Modelatge amb Informació per a la Construcció).

Mentre que el programa de CAD utilitza només geometria en 2D o 3D sense diferenciar els elements, el programa BIM utilitza biblioteques d’objectes Intel·ligents i Paramètrics, interpreta la interacció lògica entre els diferents tipus d’objectes i emmagatzema la informació referent a aquests objectes.

El BIM marca una nova era per als professionals de l’Arquitectura, Enginyeria i Construcció – AEC (Architecture, Engineering and Construction), que no només estalviaran temps en crear i modificar els seus projectes sinó que també facilitaran la interacció al més alt nivell amb els seus col·laboradors, associats o col·legues, en compartir continguts específics de cada especialitat en el mateix model BIM.

Descobreix com funciona amb aquest vídeo:

COM MILLORA BIM ELS PROCESSOS?

El procés de disseny és molt més coordinat i transparent des de l’inici.

Coneixem més sobre la construcció al principi del procés, i el client també. Sabem el que costarà i no tenim les sorpreses que acostumen a sortir en l’aplicació. En la manera antiga (2D), quan et donen un disseny complet, acostumen a haver-hi qüestions a resoldre en la construcció. Qüestions no previstes que generen conflictes finals entre les parts. Ara, això ja no passa.

 

QUINS NEGOCIS ES BENEFICIEN AMB AQUESTS NOUS CANVIS?

Per a una empresa de disseny / construcció, tenir resultats més predictibles és òbviament una assegurança. Amb els mitjans més antics, un projecte amb una estimació concreta pot sofrir increments després del procés de disseny i aplicació. Ara, tenim una visió més clara i el control total de costos en cada etapa del disseny. També podem reduir o eliminar les RFI’s ( sol·licituds d’informació ) i canviar encàrrecs gràcies a BIM. El client és el beneficiari final del procés, ja que som capaços de generar estalvi.

 

QUIN IMPACTE TÉ BIM EN EL TREBALL DE CAMP?

Tenir menys canvis ens estalvia temps i diners. No perdem temps amb possibles problemes finals i problemes de documentació. La precisió dels models fa molt fàcil confiar a què els elements siguin just com han de ser quan es construeixin. També hi ha avantatges en la prefabricació, entre d’altres.

 

L’evolució definitiva d’AutoCAD®. Revit, el programa que aplica el BIM.

Autodesk Revit

Creat expressamentt per a BIM (Building Information Modeling), el software de disseny de construcció Autodesk® Revit® Architecture ajuda els arquitectes i els dissenyadors a captar i analitzar els conceptes inicials i a mantenir després millors dissenys durant  les fases de documentació i construcció.

Hi ha dues opcions per a treballar amb Revit:

1. Revit com a part de Building Design Suite Premium o Ultimate.

Gamma de programes de disseny 3D interoperables que admeten fluxos de treball basats en BIM i CAD.

2. Revit LT.

Eines de documentació i disseny BIM 3D optimitzades per a dissenyadors independents.

Més informació al seu web: http://www.autodesk.es/products/revit-lt/overview

COM S’APLICA BIM A GRANS PROJECTES?

PUIGDEVALL EMPRESA CONSTRUCTORA I DE REFORMES DE LLEIDA

Cas d’èxit: La Torre Shanghai

 

La torre central de Shanghai, cridada a ser la segona torre més alta del món, és un exemple perfecte de l’ús de solucions BIM per a habilitar el disseny, la construcció i, en última instància, la gestió de les instal·lacions.

“Des d’una perspectiva de propietari, BIM ofereix una excel·lent eina per al disseny, construcció, gestió, i control de la Inversió de tot el projecte global.

—Jianping Gu Director and General Manager Shanghai Tower Construction & Development Co., Ltd.

Què us sembla aquest nou model global de creació? L’heu aplicat en algun dels vostres projectes?

Deixeu-nos un comentari. Gràcies.

POLÍTICA DE PRIVADESA

PUIGDEVALL 
BUILDING EXPERIENCE
 
CAMPAMENT, 29  BAIXOS DRET/ 25001 LLEIDA / 

Tel 973 202 046

LLUÍS PUIGDEVALL, SA C. CAMPAMENT, 29 bx dr > 25001 LLEIDA T. 973 202 046

Desplaça cap amunt